Collectie

Het collectie- en verzamelbeleid van het Mondriaanhuis is gericht op twee categorieƫn. De eerste categorie zijn de kunstwerken uit de vroege, figuratieve periode van Piet Mondriaan. Deze werken worden in De Schatkamer van het Mondriaanhuis tentoongesteld. De tweede categorie bevat kunstwerken van hedendaagse kunstenaars die geƫxposeerd hebben in het Mondriaanhuis.

Collecties
Het Mondriaanhuis heeft twee grote collecties in langdurige bruikleen. Uit deze collecties put het Mondriaanhuis regelmatig om tentoonstellingen samen te stellen.
De eerste collectie bevat geometrisch-abstracte kunst, in langdurige bruikleen van het Instituut Collectie Nederland te Rijswijk verkregen. Het gaat in totaal om 115 objecten. Bekende namen als Jan Schoonhoven, Cesar Domela Nieuwenhuis, Peter Struycken, Carel Visser, Ben Akkerman en Joost Baljeu behoren tot deze collectie.
De tweede collectie bevat constructief concrete kunst met afmeting 30 x 30 cm, in langdurige bruikleen verkregen van internationaal werkende kunstenaars. Het gaat in totaal om 269 kunstwerken. Kunstenaars als Douglas Allsop, John Carter, Andre van Lier, Josef Neuhaus, Vera Molnar, Eric Saxon en Gilbert Decock behoren tot deze collectie.

Voor meer informatie over de collectie kunt u mailen naar Jaap van der Meer.

Het Mondriaanhuis heeft haar uiterste best gedaan de rechthebbenden voor copyrights te achterhalen. Mochten er desondanks nog rechten geregeld kunnen worden, kan men zich wenden tot het Mondriaanhuis door een email te sturen naar info@mondriaanhuis.nl