Kinderactiviteiten

Let op: Vanaf 6 december is het Mondriaanhuis tijdelijk gesloten voor publiek. Dit vanwege de verbouwing en herinrichting van het museumgebouw aan de Kortegracht. Op 7 maart 2017 zal het vernieuwde Mondriaanhuis de deuren openen.

Kinderen en jongeren zijn van harte welkom in het Mondriaanhuis. Er is voor hen altijd een leuke speurtocht te doen en er worden regelmatig creatieve kinderworkshops gegeven. Wist je dat  je ook je verjaardag kunt vieren in het museum?

Speurtocht
Kinderen die buiten schoolverband het Mondriaanhuis bezoeken, kunnen zelf een speurtocht doen. Tijdens de zoektocht naar de amuletten kom je veel te weten over Piet Mondriaan. Deelname aan de speurtocht is gratis en geschikt voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Vraag er naar bij de balie van het Mondriaanhuis!

Kinderworkshop
Het Mondriaanhuis organiseert regelmatig creatieve kinderworkshops die aansluiten bij de lopende expositie. Tijdens de workshop gaan kinderen onder begeleiding van de museumdocent eerst één of meerdere schilderijen in de tentoonstelling bekijken en leren ze iets over de kunst en de kunstenaar. Daarna gaan ze lekker zelf aan de slag, Het zelfgemaakte kunstwerk mag na afloop mee naar huis. Alle kinderworkshops zullen worden aangekondigd op onze nieuwpagina.

Kinderfeestjes
Ben je (bijna) jarig? Vier je kinderfeestje in ons museum! In het Mondriaanhuis kan je terecht voor een bijzondere en creatieve verjaardagworkshop. Onder begeleiding van een museummedewerker ga je eerst een kunstwerk in het museum bekijken. Daarna mag je  zelf aan de slag. Het thema van de workshop sluit aan bij de tijdelijke tentoonstelling in het museum.
De verjaardagworkshop kost € 75,- voor groepen t/m 10 kinderen. Meer info en reserveren via info@mondriaanhuis.nl of 033  46 00 170.

 

.