Parkeren met gehandicapten- parkeerkaart
Met een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) kan in Amersfoort geparkeerd worden in alle zones en op alle parkeerplaatsen met uitzondering van de parkeergarages. Binnen de gemeente Amersfoort mag bovendien, in afwijking van het landelijk beleid, worden geparkeerd op alle parkeerplaatsen in de vergunningsgebieden en mag er tevens, zonder betaling, worden geparkeerd bij parkeermeters en -automaten.
De meest dichtsbijzijnde aangepaste parkeerplekken rondom het Mondriaanhuis zijn hier te vinden:
- Zwanenhalssteeg naast nr. 27: deze parkeerplek bevindt zich op 180 meter van het Mondriaanhuis.
- Paternosterstraat naast nr. 23: deze parkeerplek bevindt zich op 300 meter van het Mondriaanhuis.
- Zuidsingel tegenover nr. 7: deze parkeerplek bevindt zich op 350 meter van het Mondriaanhuis. - Verdeeld over de Zuidsingel zijn hier ook reguliere parkeerplekken waar u kunt parkeren.
- Papenhofstede naast nr. 16 & 18: deze parkeerplekken bevinden zich op 400 meter afstand van het Mondriaanhuis.
- Havik naast 16 & 25 & 29: deze parkeerplekken bevinden zich op ongeveer 450 meter afstand van het Mondriaanhuis.
Bekijk de stadsplattegrond met aangepaste parkeerplekken.
Let op: ook met een GPK is er een ontheffing nodig om de autoluwe binnenstad in te rijden. Deze kun je hier aanvragen.
Begeleider gratis
Bezoekers die zich niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen mogen gratis een begeleider meenemen. Vergeet niet het begeleidersticket toe te voegen als je een online ticketbestelling doet.
In het museum
Het Mondriaanhuis is voor rolstoelgebruikers toegankelijk via de voorzijde met behulp van een oprijplaat. Neem daarvoor contact op met onze receptie: 033 46 00 170
Het museumgebouw beschikt over een lift waarmee alle verdiepingen bereikt kunnen worden, behalve de reconstructie van het Parijse Atelier van Mondriaan. Deze is gedeeltelijk te bezoeken per rolstoel (het bovenste deel is alleen bereikbaar via vier traptreden). De lift in het museum, en daarmee ook de bovenverdieping, is helaas ongeschikt voor scootmobielen. Een uitkomst biedt wellicht het gebruik van een Handy-Car(e)-rolstoel. Deze is gratis te leen in het museum.
Het museum beschikt over een aangepast toilet.
Ook beschikt het Mondriaanhuis over de Picto-Museumkaart, voor mensen met een communicatiebeperking. Deze zijn bij de kassa op te vragen en tijdens het bezoek te gebruiken. Bekijk hier een video met uitleg over de Picto-Museumkaart
In verschillende zalen zijn er bankjes of zitjes om even te rusten of op een ontspannen manier van de tentoonstelling te genieten.
Prikkelgevoelige bezoeker
Op doordeweekse dagen is het museum rustiger. Voor een prikkelarm bezoek raden we je aan meteen tijdens opening om 10 uur te komen, om 13 uur of na 16 uur. Dat zijn de ‘daluren’.
In het Mondriaanhuis bevatten verschillende ruimten (hier aangegeven met het betreffende zaalnummer) verschillende prikkels:
1. Deze ruimte vertoont middels verschillende beeldschermen en muziek de artistieke ontwikkeling van Mondriaan.
3. In het Parijse Atelier worden er twee videoprojecties vertoond waarop Piet Mondriaan te zien is en er leefgeluiden te horen zijn.
4. In deze ruimte zijn er verschillende filmpjes te bekijken en door middel van luisterhoorns te beluisteren. Het is ook mogelijk de QR-code te scannen en het geluid op de eigen telefoon af te spelen.
5. Hier is een video, zonder geluid, te bekijken. Daarnaast staat er een platenspeler met zachte muziek.
8. In deze ruimte neem je plaats in een 3D video-installatie waar de Victory Boogie Woogie door middel van videoprojecties en muziek tot stand komt. Let op: deze voorstelling bevat flikkerend licht.
Zaalteksten
Alle teksten die in het museum te zien zijn, zijn gebundeld in een pdf-bestand (inclusief audioteksten). Deze zijn hieronder te downloaden om op uw eigen gewenste apparaat af te lezen (met klikbare inhoudsopgave). Beschikbaar in Nederlands en Engels.
Heb je geen geschikt apparaat? De teksten zijn in het museum te leen op een tablet. Vraag hiernaar bij de kassa.
Vragen of opmerkingen over deze documenten? We horen het graag. Mail naar s.woudenberg@mondriaanhuis.nl
Hulp- of geleidehond
Het Mondriaanhuis is toegankelijk met een hulp- of geleidehond die als zodanig herkenbaar is.
Contact
Is er iets niet duidelijk of heb je nog vragen rondom toegankelijkheid? Neem dan contact op met info@mondriaanhuis.nl of bel de receptie via 033 46 00 170